Ceny elektřiny stále padají. Někteří dodavatelé je dostali výrazně pod vládní strop

Centropol nabízí dodávku elektřiny s cenami, které patří na trhu k nejnižším. U produktu fixně na 1,5 roku činí průměrná cena silové elektřiny 4 200 Kč za MWh bez DPH, stálá měsíční platba je 95 Kč bez DPH. Obě položky jsou tak velmi výrazně pod úrovní vládního stropu. K částce je třeba přičíst ještě distribuční poplatky.

"Jsme rádi, že vývoj velkoobchodních cen nám umožňuje reagovat dalším snížením ceny. Nabízíme nový produkt s cenou téměř tisíc korun pod vládním stropem a fixací na rok a půl. Máme tak řešení pro zákazníky, kteří chtějí mít jistotu dodávky za příznivou cenu na delší období. Osmnáct měsíců je rozumným kompromisem mezi fixací na jeden rok z naší dosavadní nabídky a dvouletou, či dokonce tříletou fixací některých našich konkurentů, kterou my stále nemůžeme doporučit," vysvětluje marketingový ředitel a člen představenstva Centropolu Jiří Matoušek. 

[chooze:article;value:494826]

​S novým produktem domácnost oproti vládnímu stropu za 6 měsíců ušetří:

  • elektřinou vytápí a má roční spotřebu 9 MWh: 4 586 Kč
  • elektřinou ohřívá vodu v bojleru a má roční spotřebu 5 MWh: 2 666 Kč
  • elektřinou pouze svítí, používá ji pro běžné spotřebiče a má roční spotřebu 3 MWh: 1 699 Kč

Ceny pod vládním stropem nabízí většina velkých dodavatelů jako ČEZ, innogy, E.ON či Pražská energetika. Od května zlevní také Pražská plynárenská.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.