Ceny pohonných hmot dále klesají. Nafta je nejlevnější od začátku března

Ceny pohonných hmot v Česku už třetí týden v řadě klesají. Benzin i nafta jsou aktuálně nejlevnější od začátku března. Vyplývá to z údajů společnosti CCS.

Průměrná cena za litr Naturalu 95 byla v neděli 39,72 korun. V porovnání s koncem předchozího týdne klesla o více než 50 haléřů. Nejnižší průměrná cena byla Ústeckém kraji, kde stál litr benzinu 39,10 korun. Naopak nejdražší benzín byl v neděli v hlavním městě, kde řidiči platili v průměru 40,59 Kč za litr Naturalu 95.

[chooze:article;value:555296]

​Výrazněji klesla cena nafty. Celorepublikový průměr klesl v neděli oproti konci minulého týdne o více než 70 haléřů. Nejlevnější nafta byla v Ústeckém kraji, kde se jeden litr prodával v průměru za 37,09 Kč. Nejdražší byla nafta v Praze, kde řidiči v neděli tankovali za 39,38 korun za litr.

"Ceny jdou dolů, protože přestal růst dolar, za který se ropa na světových trzích nakupuje. Výrazně neroste ani cena samotné ropy, v posledních 10 dnech dokonce klesala. To vše se na ceně odráží," řekl TN.cz minulý týden ekonom Petr Bartoň ze společnosti DataRun.

Cena nafty:

Cena benzínu:

​Inflace vzrostla na 2,9 procenta. O příčinách promluvil v pondělí ekonom Jan Křeček:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.