Černá neděle na českých silnicích. Při dvou nehodách zemřeli tři lidé

Policisté z Plzeňského kraje vyrazili v neděli krátce po osmé ráno na 44. kilometr dálnice D5 na Rokycansku. Ve směru na Rozvadov se stala dopravní nehoda.

"Osobní automobil z dosud přesně nezjištěných příčin narazil do levých středových svodidel, která ho odrazila na pravá svodidla a následně mimo těleso dálnice. Ve vozidle mělo cestovat pět osob cizí státní příslušnosti, jedna z nich nehodu nepřežila," uvedl policejní mluvčí Ondřej Hodan. Podle záchranářů ležel mrtvý muž narozený v roce 1990 mimo auto. Jak doplnil Hodan, zbytek posádky z místa utekl.

[chooze:article;value:509544]

Policii se je ale podařilo vypátrat. Jednalo se o muže narozené v roce 1975, 1996, 1999 a 2001. Policisté je pak převezli k vyšetření. Jednoho z cizinců přijali v rokycanské nemocnici, zbylé tři pak ve fakultní nemocnici v plzeňském Lochotíně. Okolnosti nehody vyšetřuje rokycanská kriminálka.

Tragická nehoda na Uherskohradišťsku

Nehoda se stala v neděli asi 20 minut před jednou hodinou odpoledne na silnici I/50 mezi Zlechovem a Starým Městem na Uherskohradišťsku. Srazila se tam tři auta, informovali policisté na twitteru. V těch mělo cestovat celkem sedm lidí.

Zemřeli dva lidé. "Lékař na místě konstatoval dvě úmrtí. Z místa jsme odvezli po ošetření a poskytnutí přednemocniční neodkladné péče dvě děti ve věku čtyři a pět let. Odváželi jsme je k dalšímu došetření s lehkým zraněním do nemocnice v Uherském Hradišti," řekla TN.cz mluvčí záchranářů Gabriela Netopilová Sluštíková.

V sanitce s dětmi jela jako psychická podpora jejich matka. "Do stejné nemocnice na chirurgickou ambulanci zdravotníci převezli také jednoho člověka, který měl pořezané ruce," doplnila Netopilová Sluštíková. Příčiny a okolnosti tragické události nyní zjišťují kriminalisté a dopravní policisté.

Záběry z místa nalezení mrtvé dívky Terézie (18), která plavala v Dunaji (1/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.