Černé úterý na silnicích. Při nehodách vyhasly tři životy, několik zraněných

[chooze:gallery;value:32012]

​Po srážce s nákladním automobilem BMW u Velvar na Kladensku narazilo v úterý okolo 15:30 čelně do svodidel a řidič kvůli tomu zemřel. Silnice I/16 byla zhruba do 19. hodin uzavřená.

[chooze:article;value:503278]

​K tragické nehodě vůbec nemuselo dojít, pokud by řidič BMW dodržoval svůj platný zákaz řízení. Na místo vyrazil také záchranářský vrtulník, který se ale nakonec vracel prázdný.

"Podle prvotního šetření na místě došlo k dopravní nehodě pravděpodobně tak, že řidič osobního auta z dosud nezjištěných důvodů přejel do protisměru a čelně narazil do protijedoucího tahače nákladní soupravy," říká k nehodě policejní mluvčí Michaela Richterová.

Jeden motorkář zemřel u Královského Poříčí na Sokolovsku, další dva jeho kolegové se po střetu s osobním autem těžce zranili. Řidič osobního vozidla si pouze pochroumal kotník. Silnice 181 mezi Královským Poříčím a Novým Sedlem kvůli tomu byla uzavřená.

Hned u několika dopravních nehod se zraněním museli zasahovat hasiči v úterý odpoledne i na Královéhradecku, jedna ze nich skončila tragicky. Dvě auta se srazila na silnici č. 35 u Všestar.  "Došlo k čelnímu střetu, jedna osoba zemřela a jedna z druhého auta utrpěla středně těžké zranění," uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.