Černé vdovy u Baltu. Na severu Polska se objevili jedovatí pavouci z Ameriky

Pavouci se objevili v jednom z vojenských transportů ve druhém červencovém týdnu. "Na lodi jsme našli exotické pavouky," potvrdil pro Radio ZET mluvčí hygienické a epidemiologické stanice v Gdaňsku Zbigniew Zawadzki.

Na žádost pohraničního inspektora provedla odborná firma na lodi dezinsekci. "Proces pokryl celou loď, stejně jako nábřeží a okolní oblasti. Poté jsme vše pečlivě zkontrolovali, přičemž další pavouky jsme už nenalezli," citoval pak Zawadzkého portál Gazeta.

[chooze:article;value:550259]

Radio ZET uvádí, že se nejednalo o první případ, kdy se černé vdovy v gdaňském přístavu objevily. K podobnému incidentu došlo již před 12 lety, kdy celníci našli pavouky při kontrole kontejneru s auty. Loď tehdy do Polska přijela taktéž ze Spojených států.

Černá vdova je rozšířená zejména v Severní Americe. Vyskytuje se ale i v Austrálii či na jihu Asie. Její jed může být pro člověka nebezpečný, málokdy je však smrtelný. Po jejím kousnutí přicházejí návaly bolesti, křeče, zvýšený tlak, nevolnost a nechutenství. Také může dojít k nepříjemným psychickým projevům, a to zejména silnému pocitu strachu.

Brazilské město zaplavili pavouci (12/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.