Černochová je ve vládě jedinou ženou. Kvóty jsem nikdy neřešila, říká

Do sporu na sociálních sítích se před časem dostala Černochová kvůli mikinám s českým lvem, které oblékla spolu s Petrem Fialou (ODS). "Jak český lev ke dvoum ocasům přišel," napsala k jejich fotce na síti X Konečná.

"Kateřino, nepijte tolik, ztrácíte glanc. (…) Nechovejte se tady prosím jako tupá a vulgární a primitivní kráva," reagovala ministryně. Svého výroku ale nelituje. Následovala ještě další výměna názorů.

[chooze:article;value:554254]

"Nenechala jsem se unést. Já jsem v tu chvíli chtěla hájit pana premiéra," vysvětlila. "A jestli byl někdo vulgární a za hranou, nebyla jsem to já, byla to paní Konečná," dodala.

"Pokud by ten komentář paní Konečné byl nějakým způsobem slušný, nevulgární, nedvojsmyslný, tak asi by ta moje reakce taky byla jiná," pokračovala. "Na hrubý pytel hrubá záplata," uzavřela Černochová.

Ve vládě je po odchodu Anny Hubáčkové (za KDU-ČSL) a Heleny Langšádlové (TOP 09) Černochová jedinou ženou a ani ve vedení ODS jich není mnoho. "Já jsem nikdy opravdu neřešila nějaké kvóty. Buď jsme ženy měli, nebo jsme je neměli. Ženy se do pozic hlásily nebo nehlásily," vyjádřila svůj názor.

"Kdybyste se kolegů ve vládě zeptala, jestli jedna Černochová není málo, tak řeknou, že vydá za pět," vtipkovala. "Pokud ženy mají děti, jsou z jiných regionů, tak je to nějaký limit. Je to nějaký pro ně hendikep," připustila ale problém. Na celý rozhovor se můžete podívat pod titulkem článku.

Reportáž o Janě Černochové a jejích výrocích v pořadu Napřímo:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.