Černý den pro Izrael. Během jednoho dne přišel o desítky vojáků

Izraelští vojáci navzdory hlasům západních lídrů volajících po humanitárním příměří ve městě Chán Júnis i nadále likvidují buňky Hamásu. O pár desítky kilometrů dál, nedaleko hranic s Egyptem, ovšem zemřelo v boji celkem 24 izraelských vojáků.

Během jedné akce zemřelo 21 z nich. Vojáci právě připravovali výbušniny k demolici dvou budov, když na ně bojovníci Hamásu vypálili protitankovou střelu. "Během bojů v centrální části Pásma Gazy přišlo o život 21 záložníků. Kolem 16. hodiny teroristé zřejmě vypálili protitankovou střelu na tank a zároveň došlo k explozím ve dvou dvoupatrových budovách. Ty se následně zřítily ve chvíli, když se uvnitř nacházela většina vojáků," uvedl mluvčí izraelské armády Daniel Hagari.

[chooze:article;value:537913]

​Nejtvrdší boje jsou teď právě v Chán Júnisu, který se izraelským jednotkám podařilo obklíčit. Město je podle izraelské armády jedním z klíčových opěrných bodů Hamásu. Jen během posledních 24 hodin tam podle ní přišly o život desítky radikálů.

Z Chán Júnisu teď na bezpečnější místo prchají tisíce Palestinců. Válka si podle úřadů v Pásmu Gazy ovládaných Hamásem údajně vyžádala už přes 25 000 obětí. Šancí, jak utrpení zastavit, je dvouměsíční přestávka v bojích, kterou nabízí izraelská vláda výměnou za osvobození všech zajatců.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.