Černý pátek na silnicích: Tři lidé zemřeli, zraněné jsou i dvě děti

[chooze:gallery;value:33737]

Tragická událost se stala krátce před půl desátou večer na silnici 39613 u Drnholce na Břeclavsku. "Řidič osobního auta nezvládl řízení a vjel mimo komunikaci, kde narazil do stromu," sdělil TN.cz policejní mluvčí David Chaloupka.

Řidič se spolujezdcem nehodu nepřežili. "Dva pacienti zemřeli před příjezdem záchranářů. Ti už jim nedokázali pomoci. V péči jsme měli i dva školáky. Oba byli ošetřeni a převezeni k další péči do dětské nemocnice v Brně k vyloučení vážnějších zranění," řekla mluvčí záchranářů Michaela Bothová s tím, že na místo byl povolán mimo jiné i vrtulník.

[chooze:article;value:527376]

Komunikace byla v době vyšetřování nehody uzavřená. "Vzhledem k nočnímu provozu to komplikace nepřinášelo," doplnil Chaloupka. Příčiny a okolnosti nyní zjišťují policisté.

Další tragická nehoda se stala u Bernartic v jižních Čechách. V pátek brzy ráno se tam srazila dvě nákladní auta, do nichž poté vrazilo ještě třetí, osobní auto. 

Na místo nehody vyjeli hasiči z nedalekého Milevska i z Tábora a Písku. Jednoho člověka našli hasiči zaklíněného v kabině náklaďáku, další ležel pod vozem. K vyproštění obou lidí použili hydrauliku.

Bohužel jednoho člověk se jim zachránit nepodařilo. "U osoby, která zůstala zaklíněná pod vozidlem, lékař ZZS konstatoval smrt," napsali na facebooku jihočeští hasiči. Silnice má být podle odhadů znovu otevřená okolo 15. hodiny.

​Hromadná nehoda na D1 na konci října zablokovala dopravu. Podívejte se na reportáž (10/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.