Černý týden českých záchranářů. Zemřely legendy z Prahy i Jeseníků

"Smutná zpráva přišla v posledních zářijových dnech z Jeseníků," oznámila na facebooku horská služba. V příspěvku dala sbohem svému dlouholetému členovi Jaroslavu Tejnskému, který přes 40 let zachraňoval lidské životy v okolí Pradědu.

"Tam nejprve pracoval po vzoru rodičů jako meteorolog. Už tehdy byl dobrovolným členem horské služby a od roku 2002 sloužil jako profesionální záchranář," napsali horští záchranáři a památce "skvělého kolegy" vzdali hold. Podle smutečního parte Tejnský zemřel ve středu 27. září ve věku 70 let.

V úterý museli o smutné zprávě informovat také pražští záchranáři. Tento týden zesnul Láďa Korčák, který za volantem sanitky seděl téměř čtyři dekády. "Zemřel po vážné nemoci. Moc si tak neužil víc než zasloužený důchod, do kterého odešel teprve před třemi lety," napsali záchranáři na facebooku.

[chooze:article;value:514059]

​Do jejich řad nastoupil v roce 1982 a od té doby zasahoval u desetitisíců pacientů. "Legendární dvojku tvořili řadu let s parťákem Honzou Moravským. Když za vámi přijeli tihle dva, byla to záruka, že o vás bude dobře postaráno. Bohužel i Honza nás už před dvěma lety opustil," prozradili smutní kolegové. 

"Láďo, děkujeme za všechno, co jsi pro pacienty a pro nás na záchrance udělal. Za těch 38 let je toho hrozně moc a věř, že úplně všichni, kteří nám o tobě vyprávěli, na tebe vzpomínají jako na fajn kolegu, poctivého chlapa a skvělého kamaráda. Nezapomeneme," zakončili dojemnou vzpomínku na zesnulého kolegu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.