Černý týden pro českou politiku. Náhle zemřel dlouholetý poslanec Krajíček

"Občanská demokratická strana s hlubokým zármutkem přijala ve středu večer zprávu o úmrtí pana Miroslava Krajíčka, významné osobnosti české politiky a dlouholetého poslance Parlamentu České republiky," informoval o jeho smrti mluvčí občanských demokratů ve čtvrtek.

Bývalý poslanec zemřel náhle středu 10. dubna, a to ve věku 77 let. "Občanští demokraté vyjadřují všem pozůstalým upřímnou soustrast v těchto těžkých chvílích," dodal.

Krajíček vystudoval vodohospodářství a vodní stavby na Stavební fakultě VUT v Brně a poté dlouhá léta pracoval v oboru stavebnictví. Podílel se například na výstavbě vodní nádrže Slezská Harta a přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé stráně.

[chooze:article;value:550031]

"Jeho život byl věnován veřejné službě, kde se zasazoval především o rozvoj vzdělávacích politik, podporu regionálního rozvoje a oblastí sociální politiky a zdravotnictví. Oceňován byl nejenom pro svou odbornost, ale i pro svou schopnost stavět mosty mezi různými politickými proudy," uvedl mluvčí.

Do ODS vstoupil v Krajíček v roce 1993 a ve volbách 1998 byl zvolen do Sněmovny. Poslanecký mandát obhájil ve volbách 2002 a 2006. Funkci tak zastával až do roku 2010, kdy už nekandidoval. Byl také členem sněmovního Ústavně-právního výboru a Výboru pro sociální politiku a zdravotnictví. V říjnu 2011 se stal generálním ředitelem podniku Povodí Odry a působil také jako městský zastupitel v Opavě, odkud pocházel.

Během tohoto týdne se jedná už o třetí zprávu o úmrtí dlouholetého českého poslance. V pondělí boj s vážnou nemocí prohrál poslanec z SPD a prezidentský kandidát Jaroslav Bašta, ten samý den hnutí ANO oznámilo smrt trutnovského zastupitele a svého exposlance Pavla Plzáka

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.