Moderní bydlení

Češi budou mít blíže exotice. Cestovky zavádějí přímé lety do nových destinací

Ivana Longauerová provozuje malou cestovní kancelář ve Velvarech na Kladensku řadu let. Letošní sezóna podle ní bude i přes krizi jednou z nejlepších. "Můžu říct, že i loňská byla dost úspěšná, že někteří ti lidi necestovali jen jednou, jak jsme byli zvyklí, ale třeba i dvakrát, třikrát," prozradila. 

U jejích klientů je prý nejoblíbenější Egypt, bodují ale i exotické země. "Na českém trhu už je i to, že létají přímé lety. Ušetří to spoustu času, někteří lidé, kteří nemluví [cizím jazykem], se nemusí stresovat s tím, jestli zvládnou přestup," vysvětluje Longauerová. 

Cestovní kanceláře na poptávku reagují a Češi můžou častěji využít přímé linky i do vzdálenějších destinací. "Budeme létat celkem do šesti destinací z Prahy. Bude to oblíbený Madagaskar, Punta Cana, Zanzibar, thajské Krabi a nově do Mombasy, která je v Keni, a na Srí Lanku na letiště Colombo," jmenuje generální ředitel CK Čedok Stanislav Zeman. 

[chooze:article;value:497147]

​Že jsou Češi nejen chalupáři, ale i vášniví cestovatelé, potvrzují další cestovní kanceláře. Přestože klienti přes ně nejčastěji kupují pobytové zájezdy, chtějí prý danou zemi poznat a je obvyklé, že si během týdenního pobytu dopřejí i dva, tři výlety za poznáním.

"Od května otevíráme Jordánsko, kam budeme létat, a které nabízí jak relax u moře, tak i celou řadu památek a kulturních zážitků. Máme nová letoviska v Turecku, ve Španělsku," prozradil mluvčí CK Fischer Jan Bezděk. 

Kvůli vysokému zájmu o dovolené spouští některé cestovní kanceláře prodej i na zimní sezónu dřív, a to od poloviny dubna. I v tomto případě se můžou lidé těšit na novinky. Za lyžováním si budou moci zaletět třeba do tureckého střediska Kayseri.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.