Češi často tráví Velikonoce v zahraničí. Hitem jsou hlavně exotické zájezdy

Zanzibar, Vietnam, Kuba nebo Dominikánská republika. To jsou nejoblíbenější exotické destinace letošních Velikonoc. "O velikonoční termíny je každý rok obrovský zájem, lidé využívají volné dny a cestují," vysvětlil mluvčí CK EXIM tours Petr Kostka.

Čím dál více lidí mění tradiční pomlázku za koupání v moři. Podle cestovních kanceláří je letos o velikonoční zájezdy dokonce dvakrát větší zájem než loni. "Češi jezdí přes Velikonoce nejčastěji do Egypta, ale trendují nám i země jako Omán, Kapverdy nebo Spojené arabské emiráty," uvedla mluvčí CK Blue Style Lucie Bukovanská.

Poptávka je podle cestovek hlavně po luxusních resortech se službou all inclusive přímo u pláže. Podle mluvčího CK Alexandria Petra Šatného se Češi za dovolenou nebojí utrácet. "Češi se nebojí za svou dovolenou utratit peníze. Rádi do sebe investují a dopřávají si opravdu kvalitní pětihvězdičkové hotely," řekl.

[chooze:article;value:548641]

Kromě odpočinku u moře touží Češi ale i po dobrodružství a zážitcích. A to i po těch netradičních. "Velmi populární je například plavba po Nilu nebo okruh Ománem," informovala Bukovanská.

"Kdo chce vyrazit někam blíž, tak to je obvykle Egypt nebo Kanárské ostrovy. A vidíme, že ještě někteří lyžují, to znamená, že vyráží na ledovce, například do Rakouska nebo do Itálie," prozradila mluvčí CK Čedok Kateřina Pavlíková.

Řada lidí volí také poznávací zájezdy po Evropě. "Klasické prodloužené víkendy v metropolích, jako je Paříž, vyráží se také do Londýna, do Říma nebo okruhy po Itálii," dodala.

Cestování o Velikonocích je mezi lidmi populární i díky prodlouženému víkendu. "Díky prázdninám, které děti mají vlastně už od čtvrtka do pondělí, tak je tento termín opravdu velmi oblíbený mezi rodinami s dětmi," vysvětlil Šatný.

Přibývá také lidí, kteří na dovolenou vyrážejí vícekrát do roka. Většina oblíbených destinací je podle cestovních kanceláří vyprodaná dokonce ještě před začátkem hlavní sezóny. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.