Moderní bydlení

Češi čekají hodiny na letišti bez pomoci. Letadlo vůbec nevypravili

​"Trčíme na letišti v Praze, už jsme tady pět hodin a jsme bez pomoci, volali jsme na cestovku, bylo nám řečeno, že vše obvolávají, zkouší, máme letět do Burgasu, jsme tady od pěti hodin od rána, měli jsme odletět v osm hodin, nikdo s námi nekomunikuje, nikdo s námi nemluví. Řešíme to tady s personálem letiště," řekla po 14. hodině jedna z cestujících.

"Mám informaci, že ráno nepřiletělo letadlo z Burgasu, řeší se náhradní letadlo," uvedla pro TN.cz mluvčí Letiště Praha Klára Divíšková. Odpoledne podle ní všem cestujícím přišla informace o náhradním letu. "Personál také údajně čekal na informace. Nyní by všichni cestující měli být informováni," dodala po 15. hodině.

[chooze:article;value:563230]

"Ze čtyř letadel, které jsme dnes vypravovali, mělo jedno technickou poruchu, letecká společnost se rozhodla, že letadlo neodletí a od té chvíle je standardní postup, kdy se snažíme jako cestovní kancelář zařídit náhradní let, což není v tomto datu snadné," sdělil TN.cz marketingový ředitel cestovní kanceláře České kormidlo Aleš Kotek.

"Nejbližší volné letadlo, které se nám podařilo najít, stojí v Německu, právě ho připravují na odlet," informoval Kotek. "Nejbližší možný čas odletu z Prahy je zítra kolem třetí hodiny ranní," doplnil.

Problémy na letištích mění zvyky lidí. Létají raději jen s příručním zavazadlem (7/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.