Češi cestují za levnějším lyžováním do Polska. Skipas mají i za polovic

Dolní Morava v Králickém Sněžníku a Zieleniec v Orlických horách, dvě střediska, která od sebe dělí vzdušnou čarou jen 35 kilometrů. Do města Zieleniec jezdí stále víc Čechů. Z východních Čech to přes Náchod není daleko.

Veřejná parkoviště jsou tam povětšinou zdarma a jen několik metrů od sjezdovek. V hlavní sezoně je to tam ale s kapacitou velmi na hraně. A řidiči parkují, kde se dá. Stále rostoucí areál umístěný na severní straně je vhodný pro méně náročné lyžaře. Mají tam neuvěřitelných 28 lanovek a vleků. Nejdelší sjezdovka má ale pouze 720 metrů.

Za celodenní skipas v areálu Zieleniec zaplatíte 100 zlotých, necelých 520 korun. Pokud nemáte vlastní výbavu, půjčovna je na každém rohu. Půjčení lyžařského kompletu na jeden den vás přijde na 39 zlotých, což je zhruba 210 korun.

[chooze:article;value:477118]

Dolní Morava patří mezi nejvíce expandující areály u nás. Sjezdovek tam mají deset, od těch jednoduchých až po velmi obtížné. Zároveň si tam během hlavní sezony můžete vyzkoušet skikrosovou trať, funpark nebo snowpark s překážkami. "Nabízíme večerní výšlapy na sněžnicích, na půjčovnu je navázaná i lyžařská školička," řekl manažer areálu Kamil Kotucz.

Denní skipas je tam v porovnání s lyžařským střediskem Zieleniec více než dvakrát dražší. Za zaparkované auto zaplatíte 100 korun na den. Cena v těchto dnech je 590 korun za celý den při nákupu on-line a s registrací. U dětí to je 450 korun.

Výhodou je délka tratí, když si chcete dát pořádně do těla. Na jeden zátah můžete jet skoro tři kilometry. Navíc je tam mnoho dalších atrakcí. Bobová dráha, visutý most nebo stezka v oblacích. Dolní Morava tak chce nalákat návštěvníky na vícedenní pobyty.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.