Češi hledají únik od reality. Experti přišli s netradičním řešením

Omán je hodně rozmanitá země, kterou Češi začali objevovat teprve nedávno. "Já jsem duší cestovatel, chci poznávat a Omán je opravdu neuvěřitelná země. Naprosto mě uchvátilo, že se na mě všichni usmívali a také je všude čisto," nastínila obchodní ředitelka CK Blue Style Lenka Pátek.

V porovnání s ostatními arabskými zeměmi je podle ní Omán jednou z nejuklizenějších. "Nikde nevidíte odpadky, uklízí se tam několikrát denně. Hygiena je na prvním místě," překvapila obchodní ředitelka.

[chooze:article;value:476927]

​Těšit se tam můžete nejen na křišťálově čisté moře, ale i krásnou přírodu. "Najdete tam spoustu krásných kaňonů, přírodních úkazů i hory. Málokdo ví, že ománská poušť Rub al-Chálí je největší souvislou pouští na světě. Autem tam vyjedete na vysoké písečné duny, odkud můžete pozorovat krásný západ slunce," doplnila Pátek.

Omán je také jednou z nejbezpečnějších zemí světa. "Kriminalita je tam téměř nulová. Ománci si ani nezamykají auta. Když budete někde cestovat a potkáte místní, pravděpodobně vám nabídnou pomoc nebo vodu. Ti lidé se opravdu snaží, aby byli všichni návštěvníci v Ománu spokojení," podotkla.

[chooze:article;value:476704]

Někteří lidé se tam bojí cestovat kvůli islámu, podle Pátek ale strach není namístě. "Ománci jsou velmi tolerantní. Není problém chodit tam v tričku, sukni nebo šatech. Je sice lepší vyhnout se minisukním a tílkům, ale určitě nezažijete špatné pohledy, že by vás někdo nutil, abyste se zahalili," uzavřela Pátek.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.