Češi jezdí přezouvat pneumatiky do Polska. Přitom jsou u nás levnější

Vyjet za hranice kvůli pneuservisu se nemusí pokaždé vyplatit. "Přijíždějí k nám hlavně zákazníci z Německa, ale i od vás, z České republiky. Samozřejmě nejvíce máme polských zákazníků a v poslední době k nám jezdí i hodně Ukrajinců," říká Barbara Olschewska, vedoucí značkového pneuservisu v Polsku.  

"Takže už máme stálou klientelu. Ceny se liší podle toho, jestli máte ocelové ráfky nebo hliníkové. Nejpopulárnějším rozměrem jsou šestnáctipalcová kola. Za přezutí, vyvážení a montáž jednoho si účtujeme 44 zlotých. Auto komplet vyjde za 176 zlotých," dodává Olschewska.   

[chooze:article;value:525354]

​V tomto značkovém servisu vyjde přezutí auta střední třídy na nějakých 930 korun. U nás je to o 300 korun více. V ceně je samozřejmě úplně vše. Od demontáže, přes výměnu plášťů a vyvážení kol, až po jejich nasazení a přesné dotažení.

V dalším polském pneuservisu ze Zhořelce přezouváme hliníková kola, šestnáctky za 170 zlotých a plechové za 140 zlotých. Výměna jedné sady pneumatik v tomto pneuservisu ve vyjde na 150 zlotých. Tedy v přepočtu nějakých 790 korun.

Platí pravidlo že čím menší pneuservis, tím nižší cena. V jednom takovém v Polsku vyjde přezutí na 100 zlotých. To je jen málo přes pět stovek korun.

To s cenami za pneumatiky je to přesně naopak. Rozdíl na nejlevnější značce zimního pláště je 140 korun. U těch prémiových i 750 korun ve prospěch českých prodejců. Vynásobíte-li si to čtyřmi, v Česku ušetříte na autě od 560 do 3000 korun na pneumatikách.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.