Češi kritizují návrh na zvýšení platů politiků. Už teď mají dost, zuří někteří

Nejen na politické scéně se v posledních dnech hovoří o návrhu na růst platů politiků. Tato myšlenka se nelíbí nejen části vládních poslanců, ale hlavami nad ní kroutí především řada občanů. 

"V době, kdy teda ostatním platy nerostou, kdy jsou vysoké ceny, kdy lidé platí hodně za energie a podobně, tak si myslím, že je docela nehorázný politikům zvedat platy. Tím spíš, když je mají pořád oproti normálním lidem dost vysoko," svěřila se v anketě televize Nova majitelka stánku.

"Je dobré, že mají vyšší platy než my, ale na druhou stranu si myslím, že oproti nim my máme namáhavější práci. A myslím si, že když už by měli přidávat, tak spíš těm zaměstnancům, co fakt poctivě pracují," poznamenala řidička autobusu. 

[chooze:article;value:577541]

"Je to celkem šílenost, že politici si takhle zvedají platy. Lidé si pak myslí, že dřou o to víc, aby ty politiky zaplatili," postěžoval si majitel autoservisu. "Nelíbí se mi to, 14 % je moc, měli by jim přidat 360 korun jako nám, důchodcům," přidala žena z východních Čech. "Přidávají jim zbytečně a my důchodci nemáme ani na bydlení," souhlasil s ní jiný penzista.

"Jako advokát si myslím, že platy ústavních činitelů, a to nejen poslanců a senátorů, ale také soudců, budou celospolečenským tématem do té doby, dokud nebude schválená jednoznačná právní úprava," myslí si advokát Lukáš Seibert z Frenštátu pod Radhoštěm.

Návrh ministerstva práce a sociálních věcí počítá také s náhradami pro prezidentovu partnerku nebo partnera ve výši 30 % nezdanitelné víceúčelové paušální náhrady výdajů prezidenta. To by odpovídalo 95 250 korunám měsíčně.

[chooze:poll;value:0ac3e82f58d261a54714652a83a77dc19d5dc91c]

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.