Češi, kteří vyjeli do Chorvatska před prázdninami, smutní. Počasí se nevyvedlo

Padesát odstínů šedi. Tak na sociální síti popisují současné počasí v Chorvatsku Češi, kteří si chtěli užít slunce a moře. Přišlo ale velké zklamání, už několik dnů tam prší a je zataženo. "Budeme doufat, že se to zítra vybere a bude konečně hezky," napsala ve středu ráno uživatelka Anet.

Deštivou noc mají za sebou také v malebné rybářské osadě Vinišče nedaleko Primostenu, na ošklivé počasí si ve velkém stěžují i Češi, kteří se vypravili do letovisek Hvar, Baška Voda, Poreč nebo Čiovo.

Řadu z nich situace pořádně štve. "My to měli v letovisku Drag čtyři dny. A to bylo fakt odporně," podělila se o čerstvou zkušenost Luciana. 

[chooze:article;value:561913]

Podle předpovědi se ale počasí v nejbližších hodinách nijak neumoudří, upozornil ve středu ráno web dnevnik.hr. "Meteoalarm vydal oranžovou výstrahu pro region Osijek kvůli bouřkám a ze stejného důvodu byla vydána žlutá výstraha pro všechny ostatní chorvatské regiony," upřesnil portál.

"Sledujte předpovědi počasí a varování, abyste včas přijali nezbytná ochranná opatření," varovala na síti X chorvatská civilní obrana. Kvůli vydatným dešťům hrozí sesuvy půdy, a to hlavně na silnicích v horách a na Jadranské magistrále.

Strach v Chorvatsku. Nad mořem se vznášel obrovský vzdušný vír:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.