Češi museli kvůli poruše pryč z letadla. Návrat z dovolené se protáhl o 13 hodin

[chooze:gallery;value:36609]

​Když se paní Jarka vracela ve čtvrtek domů z dovolené, nečekala, že se jí cesta výrazně protáhne. Letadlo mělo mezipřistání na Džerbě, kde ale museli opustit palubu. "Zde mělo letadlo poruchu radaru a tak nás nechali vystoupit do haly a od té doby čekáme na nové letadlo," popsala paní Jarka.

Problémy charterového letu společnosti Smartwings potvrdila i jeho mluvčí Vladimíra Dufková. "Čas odletu charterového letu QS 2798 z tuniské Džerby do Ostravy byl odložen z technických důvodů, kdy se před plánovaným odletem na letadle smluvního partnera vyskytla technická závada. Bezpečnost cestujících a posádky je vždy absolutní prioritou," sdělila.

Letadlo na Džerbě přistálo po desáté hodině v noci. Od té doby čekali cestující na spoj do Česka. O Čechy ale bylo na letišti postaráno. "Dali nám dvakrát občerstvení, dále teplé nápoje a nyní bagetu a ochucené nápoje. Průběžně hlásili, kdy poletíme. Asi po třech hodinách přišla stevardka, že nás rozvezou do hotelu, ale pak už jen rozhlasem informovali o čase odletu," přiblížila paní Jarka.

[chooze:article;value:563814]

​Místa v hotelích se ale zajistit nepodařilo. "Snažili jsme se samozřejmě zajisti pro cestující ubytování v hotelích, bohužel vzhledem k vytížení hotelových kapacit v hlavní sezóně to nebylo možné," zmínila Dufková. Podařilo se ale zařídit alespoň speciální místnost.

Po více než 13 hodinách na letišti se mohli Češi konečně vydat domů. "Letadlo s cestujícími z Džerby odletělo v 11:50 místního času," uvedla Dufková.

Spoje z pražského letiště odlétaly bez kufrů, cestující zuřili. Podívejte se na reportáž TV Nova ze začátku července:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.