Češi na Googlu nejvíce vyhledávali Pavla a Perryho. Rezonovala i válka v Izraeli

S blížícím se koncem roku přišla společnost Google s tradiční statistikou toho, co lidé pomocí vyhledávače zjišťují. Z událostí lidé celosvětově nejvíce vyhledávali válku v Izraeli, imploze ponorky i Titaniku a ničivé zemětřesení v Turecku.

Mezi osobnostmi se na první místo dostal hráč amerického fotbalu Damar Hamlin, kterému se při zápase NFL na začátku roku zastavilo srdce. Pětadvacetiletý sportovec naštěstí přežil. Na druhém místě byl herec Jeremy Renner, který měl zas vážnou nehodu se sněžným pluhem a třetí je kontroverzní influencer Andrew Tate. Z již zesnulých osobností nejvíce lidí vyhledávalo herce Matthewa Perryho, zpěvačku Tinu Turner a hudebnici Sinéad O'Connor.

[chooze:article;value:528429]

Nejpopulárnějšími filmy letošního roku byla Barbie, Oppenheimer a Jawan. Seriálům vévodilo The Last of Us, Wednesday a Ginny & Georgia. Mezi hudebníky se na třech nejvyšších příčkách umístila zpěvačka Shakira a zpěváci Jason Aldean a Joe Jonas.

Čeští uživatelé Googlu letos nejvíce hledali informace o prezidentských volbách, válce v Izraeli a sbírce pro nemocného Martínka. Prezidentské volby významně ovlivnily i to, jaké osobnosti Češi nejvíce vyhledávali. V top desítce se totiž umístilo hned pět prezidentských kandidátů. Statistice vévodili Petr Pavel, Andrej Babiš a showman Kazma. 

Nejvyhledávanější osobnosti v ČR
1. místo Petr Pavel
2. místo Andrej Babiš
3. místo Kazma
4. místo Monika Babišová
5. místo Danuše Nerudová
6. místo Iva Kubelková
7. místo Ivana Chýlková
8. místo David Prachař
9. místo Karel Diviš
10. místo Jaroslav Bašta

Nejvyhledávanějšími zesnulými osobnostmi se stal i v Česku Matthew Perry. Dále pak automobilový závodník Ken Block a Tina Turner. Z filmů a pořadů lidi nejvíce zajímalo Stardance, ONEMANSHOW: The Movie a Survivor.

Ve vyhledáváních začínajících slovem jak se na špici umístily otázky Jak volit, Jak podat daňové přiznání přes datovou schránku a Jak hluboko je Titanik. Se slovem proč se nejvíce hledalo Proč nespat na levém boku, Proč válka v Izraeli a Gaze a Proč volit Babiše.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.