Češi na silvestra vzali hory útokem. Neodradilo je ani teplé počasí

V posledních dnech sahá rtuť teploměru přes den i k 10 stupňům Celsia a na horách nemrzne často ani v noci. I přesto byly v poslední den roku například Beskydy plné lyžařů, a to jak těch jednodenních, tak těch, kteří jsou na horách ubytovaní.

"Přijeli jsme z Brna, jezdíme sem pravidelně každý rok. Jsme tu už od 28. prosince," svěřili se reportérovi televize Nova lyžaři. "Jsme v karavanu, takže všechno, co potřebujeme, máme sebou," přidali se další.

Provozovatelé ski areálů samozřejmě bojují s vysokými teplotami. "Počasí je spíše jarní, tak ty podmínky nejsou úplně ideální, ale jsme rádi, že jedeme, že lidé lyžují lidé," říká provozovatel skiareálu Bílá Jaroslav Vrzgula.

[chooze:article;value:535180]

​Nejlepší podmínky pro lyžování jsou hned ráno, kdy je sjezdovka ještě namrzlá. I proto byli v neděli na svahu v Karolince lidé hned se spuštěním vleku. "Díky tomu, že jsou ty podmínky dneska dobré, přijeli i místní," těší se provozovatel skiareálu Karolinka Jan Dudek.

Lyžovat se bude i na Nový rok, kdy je dokonce zájem i o lyžařské školy. "Máme stálou klientelu. Ubytovací zařízení je plné, a tak učíme. Zítra (na Nový rok - poznámka redakce) mají službu ještě dva další instruktoři," uvedl instruktor lyžařské školy Razulák.

Lidé na hory nevyrazili jen lyžovat, ale také na oblíbené silvestrovské výšlapy. V restauraci na vrcholku Ještědu to vypadalo jako v obchodním centru před Vánocemi.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.