Češi na Velikonoce nechtějí sedět doma. Vyráží po tuzemsku i do zahraničí

Školáky letos čeká pětidenní volno. Některé rodiny ho využijí k cestování po Česku, jiné vyrazí i do zahraničí. "Pojedeme na výlet do Amsterdamu. Na tulipány se podívat," popsal jeden z dotázaných. "Asi pojedu na Slovensko za rodinou," přidal se další.

Během velikonočních prázdnin Češi nejčastěji cestují do evropských destinací. Výjimkou ale nejsou ani vzdálená exotická místa.

[chooze:article;value:544648]

"Zájem o cestování během jara, a tedy i přes Velikonoce je zhruba dvojnásobný oproti loňskému roku. V tuto chvíli vidíme, že přes 80 % našich klientů vyráží do zahraničí, a to zejména k moři. Je to exotika, například Zanzibar, Dominikánská republika, Srí Lanka nebo také Thajsko. Z těch bližších Egypt, Kanárské ostrovy, ale také Madeira, která je na jaře velmi populární," nastínila mluvčí cestovní kanceláře ČEDOK Kateřina Pavlíková.

Ceny jsou o Velikonocích ale srovnatelné s těmi vánočními. "Ve velikonočním období jsou pobyty v křesťanských zemích dražší o 30 a v některých případech i o 40 %," uvedla mluvčí CzechTourism Kateřina Chaloupková.

Výrazně levněji vyjde cestování po tuzemsku. "Je to zejména turismus odpočinkový s lehčími sportovními aktivitami. Rodiny s dětmi vyrážejí do lokalit, které nabízejí zábavu právě pro ty nejmenší. A v kurzu je poslední dobou hodně i pěší turistika," popsal generální ředitel CzechTourism František Reismüller. Řada lidí se chystá navíc taky na sjezdovky, a to zejména na ledovce v Rakousku, Itálii nebo ve Francii.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.