Češi nejvíc důvěřují Pavlovi. Následuje Babiš, Fiala je na tom nejhůře

Prezident Pavel se umístil s 54 % důvěřujících na prvním místě průzkumu důvěry CVVM. Je jediným z vrcholných politiků, kterému lidé důvěřují více, než nedůvěřují.

Na druhém místě se umístil předseda hnutí ANO Babiš. Důvěřuje mu 46 % dotázaných a od minule si polepšil o čtyři procentní body. Třetí Okamura získal 40 %, což je také více než minule.

[chooze:article;value:549388]

Vláda za opozicí zaostává

Výrazně nižší důvěru mají ale vládní politici. U nich se výsledky pohybují mezi 28 % ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše (Piráti) a 5 % ministra pro legislativu Michala Šalamouna (za Piráty).

Důvody k oslavám rozhodně nemá ani premiér. Fialovi důvěřuje jen 19 % respondentů, 79 % mu naopak nedůvěřuje. Ze všech politiků má mezi oběma čísly největší rozdíl.

[chooze:article;value:549485]

Oproti poslednímu šetření z loňského roku si většina politiků polepšila. "K mírnému zhoršení v porovnání s předchozím výzkumem došlo jen u prezidenta Petra Pavla a místopředsedy vlády a ministra zdravotnictví z TOP 09 Vlastimila Válka," popsalo CVVM.

Výzkum, který zjišťoval důvěru Čechů k vrcholným politikům, CVVM zveřejnilo v pátek. Tazatelé sbírali odpovědi respondentů letos mezi 26. lednem a 11. březnem, počet dotázaných byl 966.

Důvěra politikům dál klesá. Spokojená už je jen desetina Čechů (12/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.