Češi pomáhají obětem zemětřesení. Nadace PPF pošle 5 milionů korun

Na dálku pomáhají Turecku i Sýrii české organizace, jako jsou Člověk v tísni, ADRA nebo Český červený kříž. S pomocí přispěchaly i některé české firmy. "Skupina PPF oznamuje, že prostřednictvím Nadace PPF poskytne Turecku postiženému katastrofálním zemětřesením finanční dar ve výši 5 milionů korun," zmínila skupina PPF na svých stránkách. PPF je také vlastníkem televize Nova.

"Skupina PPF a její společnosti pravidelně podporují nadační a charitativní činnosti ve všech zemích, kde PPF podniká. V Turecku je PPF významným českým investorem v pozici spolumajitele v tamním tradičním výrobci autobusů TEMSA se sídlem ve městě Adana, které bylo rovněž zasaženo otřesy. Areál továrny, jenž nebyl poškozen, nabízí přístřeší a nezbytnou pomoc zaměstnancům a jejich rodinám, které přišly o své domovy," doplnila skupina PPF.

[chooze:article;value:488629]

​Do poškozených oblastí posílají pomoc i další. "Poslal jsem tři miliony korun na konto zemětřesení v Turecku, u organizace Člověk v tísni," napsal na svůj twitter Ivo Lukačovič, zakladatel Seznamu.

Celkově Češi pomáhají ve velkém. "Za jeden den poslali lidé v České republice na SOS účet pro oběti katastrofy 18 milionů korun," doplnil Milan Votypka z Člověka v tísni. V úterý ráno už z 18 milionů bylo 30 a přispělo zhruba 15 tisíc Čechů. 

[chooze:gallery;value:30303]

Po zemětřesení jsou Turecko a Sýrie v humanitární krizi. Pomoci můžete i vy:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.