Češi prchají za teplem. V tomto exotickém ráji se domluvíte česky

[chooze:gallery;value:33990]

​Při cestě na exotickou dovolenou hraje velkou roli vzdálenost. Lety často bývají několikahodinové a únavné, není to tak ale vždy. "Z těch nejbližších bych rozhodně zmínila sultanát Omán, Kapverdy, nebo Spojené arabské emiráty. Do všech těchto destinací se dostaneme do sedmi hodin letu, do Egypta dokonce za 4,5 hodiny," poradila Lenka Pátek.

Do Egypta v tomto období pravidelně Češi jezdí. "To je taková ta nejbližší destinace, kde je v tuto chvíli krásné počasí. Můžeme se tam vyhřívat na plážích nebo šnorchlovat a potápět se. A lidé se navíc nemusí bát, že stráví mnoho hodin v letadle," doplnila.

[chooze:article;value:530396]

Do těchto destinací podle ní můžete uletět před Vánocemi za teplem. "Na Kapverdách se teploty pohybují do 30 stupňů a je to místo, kde můžete i lenošit na písčité pláži s jemným pískem a blankytně modrým Atlantikem. Můžete ale prozkoumat třeba ostrov Sal, projet se na buginách v poušti nebo se můžete podívat do žraločí zátoky, kde vám mezi nohama proplouvají malí žraloci," popsala Pátek.

​Někteří se cestování za exotikou vyhýbají kvůli jazykové výbavě, toho se podle obchodní ředitelky ale na Kapverdách bát vůbec nemusí. "Místní se usmívají, neustále tančí, a mnoho z nich se už dokonce naučilo základy češtiny, protože tam každý týden přilétá několik set českých turistů a oni se tomu přizpůsobili. Takže když si budete chtít něco koupit ve městě, tak se tam i nějakým způsobem domluvíte," řekla.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.