Češi před Vánoci nakupují jako diví. Přepravci očekávají rekordní sezonu

Na centrále České pošty se v těchto dnech hromadí balíky. Zaměstnankyně Helena létá sem a tam a o moc lépe na tom nejsou ani její kolegyně. Rukama jim v tomto období projde víc než dvojnásobek balíků než obykle.

"Během slabšího období, například v červnu, máme v přepravě denně 150 tisíc balíků. Teď před Vánoci to je 350 tisíc balíků," objasnil mluvčí České pošty Matyáš Vitík. "Balíkovny praskají ve švech, kapacity jedou na plné obrátky, je tu hlavní sezona," okomentoval situaci ekonom Štěpán Křeček.

"Bohužel to, co nám teď nehraje úplně do karet, je počasí. Máme dva tisíce řidičů, v tom nejexponovanějším dni budeme svážet více než půl milionu balíků," prozradil ředitel marketingu společnosti PPL Milan Loidl.

[chooze:article;value:478846]

​"S blížícím se Štědrým dnem budeme zákazníkům v jejich nákupním košíku ukazovat, do kdy jsme zásilku schopni doručit," přislíbila mluvčí internetového obchodu MALL.cz Pavla Hobíková.

"Podle nejnovějšího forecastu dnes (v pondělí, pozn. red.) ze skladu odejde až 72 tisíc zakázek," řekl za obchod Alza.cz jeho projektový manažer Daniel Nový.

A čísla prý budou narůstat. Někteří přepravci dokonce počítají s tím, že letos padne rekord a rozvezou i půl milionu balíčků za den.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.