Češi rozhodli, která nemocnice v jejich okolí je nejlepší. ŽEBŘÍČEK

V 17. ročníku projektu, který se snaží najít nejlepší nemocnici v Česku, vyhrála Nemocnice České Budějovice. Ta zvítězila už potřetí v řadě. 

"Podařilo se nám úspěšně přečkat krizové období předchozích let a místo přešlapování na místě jsme více než kdy dříve investovali do zaměstnanců, zdravotnické techniky i staveb v rámci přestavby nemocnice, která vstoupila do své závěrečné fáze s cílem mít v roce 2025 moderní, bezpečnou a kvalitní nemocnici s dostatkem vlídného personálu. To vše jsou nezbytná východiska pro to, aby mohli být spokojení i naši pacienti," uvedl předseda představenstva Nemocnice České Budějovice Michal Šnorek.

[chooze:article;value:486895]

Mezi nefakultními nemocnicemi byla nejlepší v kategoriích Finanční zdraví i Bezpečnost a spokojenost zaměstnanců. U pacientů ale vyhrály jiné nemocnice. Bezpečnost a spokojenost hospitalizovaných pacientů byly největší v Karvinské hornické nemocnici, u ambulantních pacientů v tomto ohledu zvítězila Oblastní nemocnice Náchod.

Mezi fakultními nemocnicemi dominovala Ústřední vojenská nemocnice v Praze. Nejspokojenější jsou tam ambulantní i hospitalizovaní pacienti. O nejlepší nemocnici jde i podle zaměstnanců.

"Výsledky jsou pro nás zdrojem možného dalšího zlepšování péče. Hodnocení, které ambulantní i hospitalizovaní pacienti naší nemocnici udělili, lze vnímat jako ocenění práce našeho personálu, zároveň je motivací i závazkem jejich důvěru i uznání nezklamat," prohlásila náměstkyně ředitele pro nelékařské zdravotnické profese a řízení kvality zdravotní péče nemocnice Lenka Gutová.

[chooze:article;value:485865]

Projekt hodnotil také pojišťovny. Mezi těmi zvítězila Zaměstnanecká pojišťovna Škoda. Mezi pojištěnci a řediteli nemocnic zvítězila Všeobecná zdravotní pojišťovna.

Nejlepší nemocnici mohou Češi hodnotit i letos. "Hlasovat je možné pomocí tištěných dotazníků, které občané naleznou ve své nejbližší nemocnici, a to v její čekárně či na recepci, nebo prostřednictvím elektronického dotazníku na internetových stránkách www.nejlepsi-nemocnice.cz," informovala výkonná ředitelka organizace HealthCare Institute Lenka Lunkmoss Černíková. Hodnocení probíhá od 1. února do 31. srpna.

[chooze:gallery;value:30207]

Jihlavská nemocnice dokáže operovat na dálku:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.