Češi se připravují na Dušičky, strážníci kvůli zlodějům posílí hlídky

Letos Dušičky vycházejí na čtvrtek. V úvahu tak připadají dva víkendy, kdy by mohli lidé na hřbitovy za svými blízkými vyrazit. Strážníci městské policie v Českých Budějovicích proto stráví preventivními obhlídkami 14 dní, a to i v nočních hodinách. 

Právě okolo 2. listopadu, kdy se každoročně na zesnulé vzpomíná, totiž často míří na hřbitovy zloději. Mimo dekorace se zaměřují také na odložené osobní věci nebo zaparkovaná auta. 

[chooze:article;value:475144]

​Strážníci návštěvníky nabádají, aby byli ostražití, nenechávali své věci bez dozoru a na hroby nedávali cenné předměty nebo drahé květinové vazby a pečlivě kontrolovali, zda svá auta nezapomněli zamknout. Zloděje by pak neměli zbytečně provokovat například taškou ponechanou na sedadle.

Lidé ale neovlivní činnost vandalů, kteří výzdobu i náhrobky svévolně ničí. Strážníci se během hlídek zaměřují i na podobné případy. Zpozornět by však měli v těchto dnech také lidé na silnicích, do aut totiž často nasedají takzvaní sváteční řidiči. Často jezdí pomaleji, než je maximální povolená rychlost, nebo zmatkují. Ostatní by tak podle policistů měli zachovat klid a nenechat se zbytečně vyprovokovat. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.