Češi se vrací do letovisek, kam jezdili před revolucí. Láká je cena

Pan Řezáč se před pár dny vrátil z Chorvatska a pořádně se tam plácl přes kapsu. I proto v létě vyrazí raději do Polska. "Musím teda říct, že všechno šlo v Chorvatsku dvakrát tolik nahoru. Tenhle rok plánuji Polsko. Na pláži je v restauraci cena jídla stejná jako v Čechách," tvrdí.

Češi ale letos nepojedou jen k moři. Spousta jich vyrazí i k největšímu jezeru ve střední Evropě, k maďarskému Balatonu. "Vyrazím na Balaton. Jak jsem se díval, Řecko a Turecko, jsou v termínu, co jsem chtěl letět, už vyprodaný," tvrdí penzista Jiří Loskot.

[chooze:article;value:500832]

Češi se vrací i do jiných destinací. Často přitom hraje roli doprava. Za pár hodin se dostanete k moři například do německého Glowe a Usedomu, polského města Mezizdroje anebo do rumunské Eforie Nord.

"Baltské moře nabízí dlouhé písčité pláže, i to je jeden z důvodů, proč je Polsko, čím dál atraktivnější," říká Jan Bezděk z cestovní kanceláře Nev-dama. "Evidujeme mírně zvýšený zájem o dovolenou v Polsku u moře, nebo u jezera Balaton," dodává pak Jiřina Ekrt Jirušková z CK Invia.

Čechy láká i cena. Týden s polopenzí vás v těchto destinacích vyjde zhruba na deset tisíc korun, půl litr piva pořídíte za 30 korun a zmrzlinu na pláži do dvacetikoruny.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.