Češi si oblíbili nákupy v Německu. Odváží si levnější potraviny i drogerii

Paní Susan Ehresmannová bere nákupy v Česku spíš jako výlet. Má ráda řetězec, kde je hrací koutek pro děti, a na nákupy má tak větší klid. V regálech si vybírá jen to, co jí chutná a v Německu by to nekoupila. "Jezdím sem vyloženě pro Kofolu. Tu moje děti milují a u nás není," řekla.

Ceny v Česku hodnotí jako srovnatelné s Německem. Jsou ale věci, které by si u nás nikdy nekoupila. Třeba kávu. "Ta je drahá! Stojí dvakrát více než v Polsku. A i u nás je výrazně levnější," uvedla.

V Německu si to štáb televize Nova jen potvrdil. Balení kávy v Německu vychází zhruba na 367 korun. To samé stojí v Česku 520 korun. Podobné je to s krmením pro kočky. "Tohle u nás stojí určitě půlku," řekla paní Susan. Ta ale naopak ocenila cenu vajec. "50 korun, takže dvě eura, tak to stojí skoro stejně jako u nás," zhodnotila.

[chooze:article;value:531997]

​A samostatnou kapitolou je drogerie. "Některé sprchové šampony u nás v akci koupím čtyřikrát až pětkrát levněji," řekla paní Susan. Zatímco v Německu stojí 30 korun, ty samé tělové šampony v Německu nakoupíte ani ne za 30 korun.

Svůj nákup v Česku shrnuje německá zákaznice takto: "Vyloženě mě překvapily například plenky nebo drogerie, které jsou výrazně dražší. Maso u vás také podražilo, ale ta kvalita je velmi dobrá".

Před českým supermarketem nenašel štáb televize Nova žádného dalšího Němce. Zato v sousedním Německu tomu bylo přesně naopak. Čeští zákazníci tam byli v jednoznačné přesile.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.