Češi si oblíbili regionální letiště. Ta chystají lety do nových destinací

Méně lidí, lepší dostupnost a pohodlí. To jsou hlavní důvody, proč Češi stále častěji volí odlety z regionálních letišť. "Zájem je v podstatě o všechna letiště. Je vidět, že Češi utrácejí za svou dovolenou, chtějí si dopřát maximální služby. Kupují kvalitní zájezdy a v rámci toho využívají právě i regionální letiště," uvedl marketingový ředitel CK Alexandria Petr Šatný.

"Naší strategií je být klientům co nejblíž tak, aby pokud možno mohli odlétat z letiště, které mají nejblíž svému bydlišti a nemuseli třeba létat jenom z Prahy," vyjasnil mluvčí CK Fischer Jan Bezděk.

Kromě pražského letiště mohou Češi letos k moři odletět i z Brna, Ostravy, Pardubic, Karlových Varů a Českých Budějovic. "Nejvíce klientů z regionu přirozeně odlétá z Brna, následně z Ostravy a také Českých Budějovic," porovnal mluvčí CK Čedok Filip Platoš.

[chooze:article;value:562144]

​S rozmachem regionálních letišť každoročně přibývá seznam destinací. Například z Ostravy mohou Češi letos letět na Djerbu nebo do španělské Malagy. Z Pardubic pak třeba do Egypta nebo Černé Hory. I z Karlových Varů se letos cestující dostanou do oblíbených destinací, jako je například turecká Antalya nebo řecký Rhodos.

"Všímáme si toho, že jakmile otevřeme novou destinaci v regionu, tak je o ni zájem, protože turisti mají rádi to pohodlí a to své letiště, které mají blízko domova," řekl Platoš.

"Mezi nejoblíbenější destinace patří například Turecká riviéra, to je vlastně podobné napříč všemi letišti, protože Turecko v létě z hlediska ceny a výkonu jen těžko hledá konkurenci," uvedl Bezděk.

Novinky chystají cestovní kanceláře i na zimu. Nově se bude létat například z Českých Budějovic do Egypta nebo za exotikou do Thajska a na Mauricius z Brna a z Ostravy. Z Ostravy půjde o vůbec první dálkové lety.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.