Češi si vybrali prezidenta na Nově. Vysílání zasáhlo více než 5 milionů diváků

TV Nova odvysílala poslední program speciálně věnovaný prezidentským volbám, a to od 20:00 rozhovor s budoucí hlavou státu Petrem Pavlem. Rozhovor, který vedli Bára Divišová a Rey Koranteng v krásném prostředí zámecké kaple v Roudnici nad Labem, oslovil 24,00 % diváků u televizních obrazovek v CS 15–54. Tuto část Cesty na Hrad po celou dobu sledovalo v průměru 808 tisíc diváků starších čtyř let a dosáhla celkového zásahu 1,198 milionu diváků starších čtyř let (sledovali alespoň tři minuty).

Celkově pořady věnované prezidentským volbám na TV Nova zasáhly 5,423 milionu diváků starších čtyř let (sledovali alespoň tři minuty).

"Tým zpravodajství na přípravě celé Cesty na Hrad pracoval rok. Obsahuje to několik kroků, musíte si naplánovat, co a kdy chcete vysílat, a zajistit potřebné technické a výrobní kapacity. Musíte s dostatečným předstihem informovat kandidáty o termínech a koncepci jednotlivých formátů a vše aktualizovat dle vývoje situace, což se nyní ukázalo například ve chvíli, kdy se jeden z kandidátů rozhodl odstoupit. Diskutujete s moderátory, procházíte hodinami zkoušek, ladíte jejich oblečení do nejmenšího detailu. Připravujete s kolegy z dalších oddělení grafické prvky a promo kampaň, aby se diváci dozvěděli o tom, co chystáte. Chtěli jsme být po celou dobu transparentní a myslím, že tomu tak skutečně bylo," shrnuje Kamil Houska, ředitel zpravodajství TV Nova.

"Chtěl bych ještě jednou poděkovat divákům za přízeň a úplně všem, kdo se na Cestě na Hrad podíleli. Na příjezdy kandidátů na debaty jsme v budově vytvořili novinářskou zónu a uvítali v ní na 50 kolegů ze všech typů médií. Ukázali jsme, že TV Nova umí udělat kvalitní a relevantní volební vysílání, naše debata před prvním kolem byla dokonce nejsledovanějším volebním pořadem napříč trhem, sledovaly ji přes dva miliony diváků u televizních obrazovek. Dostáli jsme našeho hesla, že ‘prezidenta si vyberete na Nově‘," uzavírá Kamil Houska.

[chooze:article;value:487065]

Díky obsáhlému volebnímu zpravodajství se dařilo i webu TN.cz, který každý lednový týden navštívily více než dva miliony reálných uživatelů. Zpravodajská sekce webu je stabilně čtvrtým nejnavštěvovanějším on-line zpravodajstvím v České republice. Velký zájem byl i o TN Live, kde diváci mohli sledovat všechny podstatné volební události v přímém přenosu. Sekci navštívilo během voleb více než 100 tisíc uživatelů a videa a přímé přenosy měly statisíce zhlédnutí. Funkce Breaking News lišta v HbbTV zasáhla za celou dobu prezidentských voleb 1,6 milionu unikátních diváků. Významnou návštěvnost zaznamenaly i sociální sítě.

​"Cesta na Hrad byla největší operací v historii TV Nova, ještě nikdy jsme neměli tak rozsáhlé speciální vysílání a tolik mimořádných pořadů. Na jejich přípravě se podílely stovky lidí všech profesí a vyzkoušeli jsme si i pokročilé technologie, například NCAM pro projekci volebních výsledků ve 3D do živého vysílání, což využívala při sobotních kontinuálech Bára Divišová z Alšova nábřeží," dodává Michal Kratochvíl, šéfredaktor zpravodajství TV Nova. "Využili jsme 11 kilometrů kabelů pro instalaci kamer, zvuku a osvětlení, 18 kamerových jeřábů a jeden dron, nechybělo 150 kamer a natáčeli jsme ve třech městech, a to na několika lokacích v Praze a individuální rozhovory s finálovými kandidáty v Brně a v Roudnici nad Labem, kde jsme natáčeli i včera rozhovor s budoucím prezidentem," vypočítává Michal Kratochvíl.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.