Češi už ve velkém skupují zimní zájezdy. Cestovky zavádí přímé lety do exotiky

Z Česka až na kraj světa. Tak by se v kostce daly nazvat trumfy v rukávu, které si přední cestovní kanceláře pro lidi připravily. S Čedokem se dostanete přímými lety z Prahy do Dominikánské republiky, na Zanzibar, do Keni, Thajska, na Madagaskar a Srí Lanku. Thajské království navštívíte nově i přímým letem z Brna.

"Ten zájem neustále stoupá. V tuto chvíli už máme prodáno na zimní sezonu dvojnásobek toho, co bylo v minulém roce," sdělila mluvčí Čedoku Kateřina Pavlíková.

[chooze:article;value:506760]

Svá želízka v ohni mají i Fischer s Exim Tours, které patří do jedné skupiny. Tyto cestovky nově vypravují přímé lety bez přestupu z Prahy do Dominikánské republiky, na Kubu a do Vietnamu. "I po tom poměrně dlouhém letu klienti díky moderním technologiím v letadle budou méně unaveni, budou mít menší jet lag, dovolenou si užijí od prvních dnů," řekl mluvčí CK Fischer a Exim Tours Jan Bezděk.

Výhodou přímých dálkových letů je to, že se s trochou nadsázky během několika hodin přesunete na slunnou pláž plnou lahodných drinků. A pomyslný klobouk před odvahou cestovních kanceláří létat přímo do světa smekají i odborníci, každé neprodané sedadlo v letadle totiž znamená ztrátu desítek tisíc korun.

"Já to vnímám velmi pozitivně. Je to určitě odvážná záležitost," myslí si místopředseda Asociace cestovních kanceláří Jan Papež. A menší překvapení na závěr, dovolená v exotice se dá sehnat i pod 30 tisíc korun s all inclusive.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.