Češi už vyráží na dovolenou. V těchto destinacích je to před sezonou nejlepší

"Vidíme, že Češi opravdu chtějí cestovat před sezonou a prodeje na první květnový svátek jsou dokonce o 20 procent vyšší než v loňském roce. Ten druhý květnový svátek je také oblíbený, zájem je tam o 10 procent vyšší než loni," prohlásila Ekrt Jirušková.

Každý, kdo loni na dovolenou z nějakého důvodu nemohl, podle ní vyráží letos. "Toto kopíruje i tento trend v květnu, kdy lidé si už před sezónou vyrážejí na týdenní dovolenou, nejčastěji do Egypta nebo Turecka, opravdu na týden si odpočinout u moře," poznamenala.

Právě tyto destinace jsou ještě před sezonou v několika ohledech lepší. "Ještě není takové vedro, jako tam pak bývá v letních měsících," vysvětlila mluvčí. "Zároveň samozřejmě se tam dostanete za poměrně lepší ceny než v letní sezóně. Ty ceny mohou být třeba i o 20 procent nižší než v hlavní sezóně a opravdu třeba starší lidé nebo rodiny s dětmi preferují užít si prázdniny v destinacích, kde ještě není tolik přelidněno turisty a je tam příjemné počasí a příjemné množství lidí," doplnila.

[chooze:article;value:551315]

Stejně jako Egypt a Turecko jsou oblíbené i Kanárské ostrovy, Tunisko, Řecko či Španělsko. "Ti, kteří opravdu trošičku bojují s nějakým rozpočtem, tak využívají skutečně vyrazit na dovolenou v květnu, červnu a ještě před sezónou anebo potom na konci září nebo v říjnu," popsala Ekrt Jirušková.

Velkou nevýhodou může ale být, že oblíbené atrakce ještě nejsou otevřené. "Plná sezona skutečně začíná, takže většina těch atrakcí pro děti a pro rodiny tam už je v provozu, nicméně určitě doporučuji každému, kdo zvažuje ještě nějaký nákup zájezdu na poslední chvíli, aby si třeba telefonicky ověřili u cestovní kanceláře, jestli opravdu všechny atrakce pro turisty už jsou v destinaci v provozu," poradila.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.