Češi vzali útokem polské i německé obchody. Řekli, proč se jim to vyplatí

V polské Bogatynii u českých hranic to vypadá, že Poláci své nákupy vzdali. Na parkovišti u obchodního domu bylo před polednem osm z deseti aut českých. Štáb TV Nova proto zmapoval, kolik v polském supermarketu stojí jednotlivé produkty. 

Kilogram mandarinek u severních sousedů vychází na dvacet korun. Polská jablka Jonagold pak na 10 korun za kilo. "To se vyplatí víc než u nás za nějakých 35-40 korun kilo, to je pecka," raduje se jeden z českých nakupujících. Cibule v přepočtu vychází na 14 za jeden kilogram.  

[chooze:article;value:533027]

​Češi mají zájem i o džusy, pomeranče či ananas. "U nás pomeranče stojí tak 30, tady 17 korun kilo," říká spokojeně další nakupující. Snídaňový chléb, který váží půl kilogramu, tady vychází na 13 korun. Nakupující z Prahy má vrchovatý vozík a nákup si pochvaluje. Cestu dlouhou zhruba 300 kilometrů mu to prý hravě pokryje. "Co tady koupím za čtyřku, by u nás vyšlo na sedm," dodává. 

"My jedeme z Litoměřicka. Vyplatí se tu koupit pleny, ušetřili jsme tři tisíce," říká nakupující. Kuře, které pochází z chovu, kde se nepoužívají antibiotika, vychází na 57 korun jedno kilo.

Při přesunu do Žitavy jsou před německým supermarketem zaparkovaná už výhradně česká auta. Další zákazník přijel z Mladé Boleslavi a tvrdí, že dlouhá cesta se mu vyplatí. "Přijeli jsme koupit sýry, jogurty a maso. Nepřepočítáváme to tu, jdeme spíš za kvalitou," dodává další pár, který dojel za nákupy až do Německa.  

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.