Češi zažívají v Egyptě horor. Malá Lilinka je po náročné operaci, potřebuje krev

Prosbu o pomoc zveřejnila na sociální síti rodina malé Lilinky z Česka. Ta na dovolené v Hurghadě onemocněla a skončila na jednotce intenzivní péče v tamní nemocnici. "Holčička je po operaci. Nutně potřebujeme dárce krve typ 0–, nikdo z dárců nebyl dosud kompatibilní. Prosím o pomoc, jsme v nemocnici Royal a je to opravdu akutní," požádala zoufalá maminka.

Jen pár desítek minut po zveřejnění zprávy se na facebooku objevila další, o něco příznivější. "Už máme 3 dárce, zatím to stačí, tento týden zažíváme houpačku, kterou znám jen z filmů, naději střídá zoufalství, bolest. S partnerem si vážíme všech, komu není naše malá Lilinka lhostejná, ještě určitě poděkujeme všem individuálně, jen teď, i když jsme v izolaci, čas a energii soustředíme do tohoto boje," napsali s velkou dávkou naděje rodiče.

[chooze:article;value:578456]

​Z jejich dalších informací vyplývá, že Lilinka se nakazila virem už v Česku a nemoc si do Hurghady dovezla. Tam se její stav zhoršil, a dokonce musela podstoupit operaci. "Prosím, ať i nevěřící se modlí za její zítřejší kondici pro speciální repatriaci a následné evropské léčení. Děkujeme moc," dodala maminka malé pacientky.

"Ještě je potřeba 0–?. Jsem v Somabay. Mohu tam být za 45 minut," reagoval okamžitě na výzvu uživatel Tomáš. "Mám 0–, už jedu," napsala Petra. Další poslali rodině alespoň povzbuzující zprávy s tím, že drží palce, aby vše dobře dopadlo.

Darování krve zachraňuje životy. Dárci mají spoustu výhod (6/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.