Česká chovatelka může slavit. Povedlo se jí odchovat 9 štěňat vzácného psa

Aby se narodilo devět štěňat a všechna přežila, to se v Evropě ještě nikdy nestalo. "Narodilo se jich sedm, tak jí říkám 'pojď se vyčůrat', prohmatala jsem jí břicho a říkám si 'tam snad jsou ještě další'," řekla chovatelka Dagmar Žáková.

Čtyřem slečnám a pěti klukům je teď 7 týdnů, jsou neuvěřitelně čiperní, vrhají se na všechno, na co dosáhnou. Chutná jim tvaroh, ale pořád ještě nepohrdnou mateřským mlékem. Navíc je vzácností, když se narodí bílé štěně se zlatými fleky.

[chooze:article;value:565188]

​Není se co divit, že v Evropě se to už rozkřiklo a štěňata se budou už za týden učit povely v cizím jazyce. "Je zájem z Evropy, dva jdou tam, tři tam. V Česku zůstanou jenom dva," dodala Žáková.

Dánsko-švédský farmářský pes je společenský, chytrý a učenlivý. "Když chcete odpočívat, odpočívá s vámi, když chcete jít běhat, jde s vámi. Naprosto se přizpůsobí," poznamenala majitelka dánsko-švédského farmářského psa Alena Kadlecová.

Dánsko-švédský farmářský pes ale klame tělem. Bytostně nesnáší hlodavce. Potkany nebo krysy likviduje ve velkém. Jediným stiskem krku hlodavci zlomí vaz, aniž by prokousl kůži. Tím se chrání před případnou infikací z krve hlodavců. A tihle drobečkové to trénují už teď. S trochou nadsázky se dá říct, že několik desítek těchto potkaních zabijáků by dokázalo od hlodavců vyčistit jedno velké město.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.