Česká filharmonie představila plán na novou sezónu. Zamíří do USA i Kanady

Česká filharmonie si pro posluchače klasické hudby připravila opravdu zajímavý program. Příští sezóna bude svou první části stále ještě patřit Roku české hudby. V něm bude silně zastoupen český repertoár, například díla Bedřicha Smetany, Antonína Dvořáka nebo Leoše Janáčka a dalších.

"Ta právě končící koncertní sezóna je v pořadí první, kterou můžeme prožít společně s Českou filharmonií jako její globální partner. A to partnerství mezi skupinou PPF a Českou filharmonií mělo od začátku velmi silnou ideu –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ tou bylo soustředit se na to, abychom dokázali podpořit ambice České filharmonie, jednoho z těch opravdu nejlepších orchestrů, nejenom v evropském měřítku, ale na světě, a podpořit je na jejich cestách do zahraničí, na velmi prestižní koncertní pódia, sály i festivaly," řekl brand manager PPF Ladislav Pflimpfl. PPF je také vlastníkem TV Nova.

[chooze:article;value:538848]

​Nejvýznamnější kulturní akcí Roku české hudby bude rezidenční turné do New Yorku a Toronta. Ve slavné Carnegie Hall tak zazní tři Dvořákovy instrumentální koncerty a Glagolská mše Leoše Janáčka pod taktovkou šéfdirigenta České filharmonie Semjona Byčkova. Dále se česká filharmonie představí například v Londýně, Vídni nebo Paříži.

Další důležitou novinkou je změna ve složení titulárních dirigentů. Vedle šéfdirigenta Semjona Byčkova a hostujícího dirigenta Jakuba Hrůši se role hlavního hostujícího dirigenta ujme sir Simon Rattle. Debutově orchestr povedou Nathalie Stutzmannová a Alan Gilbert. Role rezidenčního umělce se ujme klavírista Daniil Trifonov.

Programový katalog Česká filharmonie 2024–⁠⁠⁠⁠⁠⁠2025:

[chooze:document;value:709f6df3-6717-4857-b64b-03dd488f51d1]

Kalendář České filharmonie 2024–⁠⁠⁠⁠⁠⁠2025:

[chooze:document;value:b21c963d-2896-4771-a2ec-35ce90eb93ef]

​Zde se můžete podívat na celý záznam tiskové konference České filharmonie:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.