Češka líčila nejznámější hvězdy. Doteď se přátelí se Céline Dion

Příběh vizážistky Aleny Klenot má až hollywoodské rozměry. Nic nedostala zadarmo, tvrdě dřela a šla si za svým. Světovým hvězdám showbyznysu se nikdy nebála říct svůj názor. V roce 1979 emigrovala z Československa. Rok a půl strávila s rodinou v rakouském utečeneckém táboře.

Pak se dostali do Kanady a tam to vše začalo. "Nejdřív jsem pracovala jako kosmetička. Normálně v kosmetickém obchodě," popsala své začátky. Díky svému druhému manželovi, který byl scenárista a producent, se pak dostala do světa televize a filmu. "Já jsem byla asi na osmi olympijských hrách. Na nich jsem se v Barceloně poznala se Céline Dion, to ještě nebyla tak známá," vzpomíná Klenot.

​Céline Dion a Alena si padly do oka. Podle české vizážistky možná i proto, že tehdy ani jedna z nich neměla úplně dokonalou angličtinu. Dion totiž pochází z frankofonní části Kanady. "My jsme vždycky měly příjemné zážitky, když jsme s ní šly na koncerty, takže to byla celkem familiární práce," nastínila Klenot.

[chooze:article;value:478348]

Vizážistka tak nechyběla ani na zpěvaččině svatbě a dodnes je vždy zvaným hostem na koncerty kanadské hvězdy. "Pracovala jsem i s dalšími herečkami a zpěvačkami, protože v Kanadě nebo Americe jste na takové listině a čím jste víc nahoře, tím víc máte práce. Pracovala jsem třeba s Alanis Morissetteovou, Cher nebo Janet Jacksonovou," vyjmenovala Klenot.

​Profesi vizážistky jako takovou už před lety pověsila na hřebík, začala se věnovat psaní knih a zajímá se o anti-aging. "Nikdo nechce zestárnout, strašně se bojíme. Jde o to, abychom se dobře cítili a měli energii, něco mohli vytvářet. Já bych energii mohla rozdávat," řekla.

Tahle dáma má plánů do budoucna a energie víc než dost. Cestuje po celém světě a ráda se vrací do Prahy. Na úprk z tehdejšího Československa už vzpomíná jako na dobrodružství. "Vzpomínám si, že jsem nastrkala peníze Jakubovi do sunaru. Moc jsme toho neměli. Jeden kufr, pár kousků oblečení a šli jsme do světa jako Honza se svým ranečkem," uzavřela Klenot.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.