Česká pošta mění ceník! Zákazníky čeká zdražení i zrušení služby

Klienty České pošty čekají další změny. Od 1. října zdraží zasílání potvrzení o uhrazených platbách SIPO poštou. Pokud lidé tuto službu využívají, zaplatí nově místo původních 15 korun o tři koruny více.

Společnost navíc plánuje zrušit službu, kdy plátce odvolává svůj souhlas s platební transakcí. Ta dosud stála 200 korun. Redakce TN.cz oslovila Českou poštu s dotazem, proč se k těmto krokům uchýlila. K situaci se ale zatím nikdo nevyjádřil.

[chooze:article;value:515267]

Nově bude navíc samostatně v ceníku uvedena cena za poskytované platební služby v rámci SIPO. Cílem je zejména zpřehlednit veškeré informace. "Je třeba i zohlednit požadavky z č. 370/2017 Sb. o platebním styku ve znění pozdějších předpisů," vysvětlila Česká pošta. Kompletní přehled změn lidé naleznou na webu České pošty.

Není to přitom tak dávno, co pošta upravovala ceníky naposledy. Kvůli stále rostoucím nákladům a dlouhodobému poklesu zájmu o služby zdražily od 1. července například běžné i doporučené dopisy a cenná psaní. Více se dozvíte v tomto článku na TN.cz.

Česká pošta zrušila v Česku 300 poboček. Více se dozvíte v následující reportáži (6/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.