Česká pošta ukázala nové stejnokroje. Sklidila chválu i dost kritiky

Svěžejší, s modernějším vzhledem a pestřejšími barvami. Takové mají být nové stejnokroje, v nichž už můžeme potkat zhruba 750 poštovních úřednic za přepážkami. "Zásadní změna je určitě v designu, v použitých barvách, materiálech a samozřejmě i střihu," přiblížila ředitelka divize pobočkové sítě České pošty Martina Ivanová.

Poslední změna uniforem byla v roce 2010. Nové kusy jsou teď v testovacím provozu. "Testování bude probíhat tři měsíce do června. Vydržet musí samozřejmě každodenní provoz," dodala Ivanová.

Kromě obsluhy zákazníků musí stejnokroje vydržet třeba i manipulaci s těžkými zásilkami. "Oproti původní uniformě je to stoprocentní zlepšení. V materiálu i prodyšnosti košilí," pochvaluje si zaměstnanec pošty Ondřej Fiřt. "Nové oblečení je fajn. Dobrý střih, příjemný materiál," zhodnotila zaměstnankyně pošty Martina Chalupecká.

[chooze:article;value:550653]

​Ovšem na sociálních sítích nebo mezi odborníky už tak pozitivní reakce nevyvolávají. "Já si myslím, že by toho, co to navrhuje, měli propustit. Hnus," zní jedna z reakcí. "Moc pěkné. Jste šikovní," uvádí jiná. "Mně to přijde zbytečné. Změna k horšímu. Plýtvání penězi na úkor zákazníků pošty," míní další. "Ty šaty vypadají dost hrozně," zaznělo také.

"Holky předtím vypadaly jako včelka Mája s tím žlutým oblečením, co měly. A teď mě přijdou jako Šmoulové. Já si myslím, že by Česká pošta měla místo oblečení vylepšovat svoje služby," shrnul módní návrhář Osmany Laffita.

"Na šatech oceňuji efektní zeštíhlovací prvek, i když si myslím, že zavinovací varianta by fungovala pro různé typy postav mnohem lépe. Límeček společně se šátkem působí příliš na sílu a nepohodlně. A z polo trička neuděláte elegantní variantu, ani když k němu přišijete popelínový límeček," okomentovala stylistka Gabriela Josková.

Pokud se nové oblečení osvědčí, všichni zaměstnanci České pošty za přepážkami by ho mohli obléknout už během příštího roku.

[chooze:poll;value:dea88ce208e17914e0c6934ae550082b8e325136]

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.