Češka zadržená v Tunisku zůstává ve vazbě. K vraždě manžela se měla přiznat

Češka zadržená v Tunisku na dovolené i nadále zůstává ve vazbě. "Dnes se uskutečnilo soudní řízení v Monastiru. Stále trvá její zadržení, ale jinak výsledek nemůžeme komentovat. Zastupitelský úřad v Tunisu je v kontaktu s rodinou, které poskytl základní informace. A náš úřad rovněž zprostředkoval hovor mezi obviněnou Češkou a její neteří," sdělil v pondělí mluvčí ministerstva zahraničí Daniel Drake.

Podle televize CNN Prima News se žena měla ještě před odjezdem k soudu k zabití manžela přiznat neteři. "Přiznala se mi. Prý tam bylo dlouho fyzické období, kdy se mlátili a tak, což zapůsobilo. Více toho nevím. Ještě to nemůžu rozdýchat," popsala neteř hovor se svou tetou.

[chooze:article;value:514522]

Ta se jí měla i svěřit s tím, jak k incidentu došlo. "Popisovala, že se zase ožral a začali se hádat. Nějak jí vyhrožoval, tak to asi udělala dřív. Nevím," dodala neteř.

Doznat se měla dotyčná údajně také u soudu. Vyplývá to z vyjádření, které server Blesk získal od mluvčího soudu v Monastiru Farida Bena Jahha. Předběžné vyšetřování mělo prokázat podezřelé úmrtí poté, co byly při pitvě objeveny stopy škrcení v úrovni krku.

"Vyšetřující soudce prvoinstančního soudu v Monastiru vynesl dnes odpoledne, v pondělí 24. července 2023, rozsudek odnětí svobody nad českou turistkou obviněnou z vraždy svého manžela, ke které došlo minulý týden v hotelu v Monastiru poté, co se ke spáchání činu přiznala," stálo ve vyjádření mluvčího soudu.

Podle mluvčího českého ministerstva zahraničí se pravděpodobně v následujících dnech tuniské policejní orgány obrátí na české kolegy kvůli spolupráci. "Pracovníci velvyslanectví v Tunisu jsou připraveni poskytnout další konzulární pomoc a v rámci standardních postupů koordinovat dožádání tuniských policejních/justičních úřadů o spolupráci během dalšího vyšetřování," dodal Drake.

Bezvládného manžela měla Češka najít v hotelovém pokoji ve čtvrtek 20. července. Šedesátiletý Čech původem z Ostravy zemřel téměř přesně 10 let po hrůzné smrti Moniky (†36) a Klárky (†8) v egyptské Hurghadě. Tehdy smrt manželky a dcery v hotelovém pokoji nahlásil Petr Kramný. O tři roky později byl odsouzen za jejich vraždu, měl je usmrtit elektrickým proudem. Dostal trest 28 let vězení. Svou vinu odmítá a požádal o obnovu procesu. Tu však soud letos v únoru zamítl.

Češku zadržela na dovolené v Tunisku policie. Více se dozvíte v následující reportáži:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.