České domácnosti čelí útoku mravenců. Žena poradila jednoduchý trik

Mravenci jsou sice v přírodě hodně užiteční, ale doma jsou naopak spíše otravní. Právě v těchto dnech a týdnech přitom nastává tradiční období, kdy se tito tvorové s oblibou vydávají na návštěvu lidských obydlí. Po kuchyních se většinou procházejí v dlouhých řadách a nic si nedělají z nešťastných hostitelů.

Tento problém řeší lidé nejen v Česku, ale i například ve Spojených státech amerických. Matka čtyř dětí Shannon Dohertyová z Connecticutu přišla s jednoduchým trikem, který podle ní proti mravencům funguje. Její rada už získala přes 10 tisíc lajků a rychle se šíří, píše britský deník Daily Mail.

Shannon tvrdí, že po celé kuchyni rozmisťuje tyčinky skořice. "Moje babička mě naučila tento jednoduchý trik: dejte skořici kolem otvorů ve stěnách a mravenci se drží dál," popsala Shannon, která na svém tiktoku sdílí i další užitečné tipy pro matky v domácnosti. Získala tím už přes dva miliony sledujících.

[chooze:article;value:501502]

​Její fanoušci jsou z triku nadšení, ale někteří se obávají, že by skořicovou návnadu snědli jejich domácí mazlíčci. Tito lidé můžou vyzkoušet ještě jiný trik. Dobře prý funguje také nasypat prášek z mastku ke vchodům. Celý trik funguje proto, že prášek přeruší feromon v mravenčí stopě a při kontaktu se absorbuje mravencům do pokožky, čímž ucpe jejich dýchací cesty a zahubí je.

Podívejte se na další způsoby, jak bojovat s mravenci v domácnostech:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.