Českého fotografa Třeštíka chytla italská policie. Kvůli třem fotkám

Fotograf Tomáš Třeštík si s přítelkyní, moderátorkou a herečkou Evou Decastelo, vyrazil odpočinout do italského Říma. Hned první den dovolené ale oba skončili na policejní stanici. Celý zážitek fotograf popsal na facebooku.

"Okolo poledne jsme se vyrazili projít do města. Řím a vlastně celá Itálie je pro mně mimo jiné o motorkách, hned před hotelem jich stálo asi osm. Tak po pěti minutách chůze jsme došli ke křižovatce dvou ulic, nalevo od nás byla ulice plná zaparkovaných motorek," popsal Třeštík nevinný začátek celého nepříjemného zážitku.

Zhruba sto zaparkovaných motocyklů fotografa zaujalo a rozhodl se stroje vyfotit. "Vytáhl jsem foťák, Eva čekala na rohu a já se mezi těma motorkama chvíli motal a zkoušel najít úhel, ze kterého jich do formátu nacpat co nejvíc," pokračoval Třeštík, který si prý už v tu chvíli v dálce všiml ženy, která ho sledovala. 

[chooze:article;value:548513]

​"Cvakl jsem jednu fotku, trošku se posunul, podruhé, přidřepl si, pak potřetí. Podíval jsem se na displej, řekl si, že to žádná sláva není, a chystal se odejít," popsal okamžik, kdy se situace začala komplikovat. 

Skončili na stanici

Opodál stojící žena ho totiž hned začala zpovídat. Zajímalo ji, proč si motorky fotí a s kým tam je. Po krátké slovní roztržce žena vytáhla z kabelky policejní placku. Třeštík i Decastelo ji následně museli doprovodit do nedaleké policejní stanice.

Na policii následoval výslech, během kterého se fotograf dozvěděl, že focené motorky jsou policejní. Italští policisté ale nakonec Třeštíkovi uvěřili, že neměl zlé úmysly a stroje si fotil jen pro zábavu.

Celému zážitku se nakonec s přítelkyní zasmál. "No, a pak jsme šli hodit desetikorunu do fontány, žrát zmrzlinu, koukat na památky a tak. Prostě prázdniny v Římě," dodal na závěr.

Předloni v květnu zase policie v Praze řešila nehodu Dády Patrasové. Ta bourala před svým domem:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.