Česko čeká další deštivý víkend. Houbařům začíná sezóna

Podle meteorologů Česko čeká teplotně velmi podprůměrný víkend a na dny strávené u vody to rozhodně nevypadá. Nejchladnějším dnem by měla být sobota, kdy nejvyšší odpolední teploty se nedostanou ani přes 20 stupňů Celsia. Místo plavek se tak vyplatí připravit si raději svetr. 

Během tohoto týdne se Česko potýkalo s bouřkami a deštěm jen místy, v sobotu by se ale měly objevit srážky na celém území Česka, a na východě republiky by měly být dokonce velmi vydatné.

[chooze:article;value:515745]

I následující týden by tak měl být ve znamení spíše aprílového počasí. Má být oblačno, polojasno, místy s deštěm a nejčastější teploty budou do 24 stupňů. Toto počasí příliš nepřeje provozovatelům koupališť, menší plovárny v některých dnech vůbec neotevírají.

Radují se ale naopak houbaři, kterým na některých místech už pomalu startuje sezóna. Meteorologové ale dodávají, že právě toto počasí je pro léto u nás typické, i když jsme byli v posledních letech zvyklí na velké výkyvy a tropické letní teploty. Léto se k nám zpátky vrátí až druhý srpnový víkend, kdy by teploty opět mohly lákat k vodě.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.