Česko hledá nejlepší restauraci. Soubojem na Nově provede Pohlreich

Zdeněk Pohlreich se roky snažil o to, aby se u nás dalo dobře najíst. Doba katastrofální úrovně pohostinství v Česku je naštěstí už pryč a republiku zaplavilo množství fantastických podniků. "Za poslední roky se stav české gastronomie změnil k lepšímu. A tak už se mi nechce jezdit a nahánět ty, kteří to dělají špatně," nastínil šéfkuchař.

"Naopak. Chtěl bych ukázat nejlepší restaurace. Ne nutně ty nejznámější, nechtěl bych ukazovat ty, které každý zná a které plní stránky médií. Spíš hledáme něco, čemu pracovně říkáme 'neobroušené diamanty', i když řada z nich se již opravdu pěkně blýská," vysvětluje koncept soutěže Zdeněk Pohlreich.

V novém pořadu Pohlreichův souboj restaurací bude Pohlreich jezdit do podniků, které doporučili samotní diváci. "V kuchyni poznáte, jestli je to kvalitní práce, jestli jde o poctivou práci, jestli ti kuchaři vědí, co dělají, a dělají to dobře. To se určit dá. Stejně tak se dá určit, jaký servis poskytuje ta daná restaurace, jestli se v ní lidé cítí dobře. A tohle všechno budu hodnotit," popsal Pohlreich.

[chooze:article;value:448166]

​Soutěž se nezaměří jen na klasickou českou a moderní kuchyni, ve výběru se objeví i italská, americká nebo asijská kuchyně – ten nejzajímavější průřez toho, co česká gastronomická scéna nabízí. Proti sobě se vždy postaví dvě restaurace se stejným zaměřením.

Dostanou několik úkolů včetně zátěžového testu. Podnik naráz navštíví 30 lidí a restaurace dostane dvě hodiny na obsloužení všech hostů, a to tříchodovým menu. Hodnotit se bude nejen kvalita pokrmů, ale také servis, dále to, jak se lidé v dané restauraci cítí, jak fungují týmy.

Následně se proti sobě obě restaurace postaví v kuchyni Zdeňka Pohlreicha. Z jedné suroviny budou muset připravit jídlo, které je stylem vystihuje, ale které je také dostane do dalšího kola. Protože vyhrát může jen jeden.

[chooze:article;value:479340]

​"Diváci se mohou těšit nejen na zábavu, ale také na napětí, boj a soutěžení. A navíc se dozví, kde se můžou dobře najíst. A nemusí to být nutně za spousty peněz, protože se soustředíme na rodinné, menší restaurace. Pohlreichův souboj restaurací tak hezky doplňuje dva další populární kulinářské pořady, které televize Nova připravuje, a to MasterChef Česko a Souboj na talíři. Jde o kombinaci zábavy, napětí a dobrého jídla z kvalitních surovin," říká showrunner připravovaného pořadu Radovan Síbrt. 

Během své dlouhé kariéry zažil Pohlreich gastronomii v socialismu, v zahraničí, v korporacích i ve vlastním podnikání. Za ty roky tedy zažil již leccos. Přesto je pro něj Pohlreichův souboj restaurací vzrušující výzvou. "Pro mě osobně je to zajímavá změna s novým formátem a v jiné televizi, moc se na to těším," uzavírá.

Je to drsňák, ale férový! Zdeněk Pohlreich se objevil v soutěži MasterChef Česko:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.