Česko i další země varují před teroristickým útokem v Rusku. Kreml mlčí

"V návaznosti na aktuální zprávy o možných útocích extremistických skupin ve velkých ruských městech Velvyslanectví České republiky v Moskvě vyzývá české občany, jež se nachází na území Ruska, ke zvýšené opatrnosti. Rovněž doporučujeme vyhýbat se místům s velikou koncentrací osob," varovalo v pátek velvyslanectví.

Zároveň upozornilo na stále platné doporučení pro Čechy do Ruské federace necestovat. "V případě potřeby kontaktujte linku konzulární pohotovosti (+7 916 353 26 01) pro pomoc českým občanům v nouzi," dodalo.

Na nebezpečí poukázala americká ambasáda už ve čtvrtek. "Velvyslanectví sleduje zprávy, že extremisté bezprostředně plánují zaútočit na velká shromáždění v Moskvě, včetně koncertů, a občanům USA doporučujeme, aby se v příštích 48 hodinách vyhýbali velkým shromážděním," sdělila ambasáda.

[chooze:article;value:545301]

K varování se přidalo i britské, lotyšské, australské, estonské, švédské, jihokorejské či kanadské velvyslanectví. Kreml se ale k možné hrozbě zatím nevyjádřil. Nevarují před ní ani státní agentury TASS a RIA Novosti.

Ve čtvrtek ale TASS uvedl, že se podařilo zmařit teroristický útok na věřící v moskevské synagoze. Členové tamní buňky Islámského státu podle FSB zemřeli při přestřelce v Kalužské oblasti.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.