Česko má v Koreji ostudu. Člen vládní mise měl sexuálně obtěžovat hygieničku

Úspěch vládní mise v Jižní Koreji vedené ministrem dopravy Martinem Kupkou (ODS) údajně ohrozil armádní lékař, který s delegací cestoval. Když vládní speciál dosedl na letiště v Soulu, měl muž, který byl v tu dobu pod vlivem alkoholu, obtěžovat jihokorejskou hygieničku, která cestujícím měřila teplotu. Podle portálu iDnes, který o incidentu informoval jako první, ji plácnul po zadnici.

Žena si chování lékaře nenechala líbit a hlásila jej tamním úřadům. Ty nyní celý případ řeší společně s českou stranou. "Můžeme potvrdit, že řešíme konzulární případ českého občana v Soulu, který přicestoval společně s ministerskou delegací," řekl pro TN.cz mluvčí ministerstva zahraničí Daniel Drake.

[chooze:article;value:473401]

Na české straně se chováním armádního lékaře zabývá ministerstvo obrany. Resort jej plánuje po návratu do vlasti potrestat. Podle portálu Seznam Zprávy lékař zatím zůstává v Koreji a má zákaz vycestovat.

Jižní Korea patří k zemím, které sexuální obtěžování žen berou velmi vážně. Z pohledu Korejců tak lékaře pravděpodobně neomlouvá jeho opilost ani příslušnost k vládní delegaci. Svým chováním mohl přispět k poškození česko-korejských vztahů.

V Česku se sexuální obtěžování toleruje více než ve světě. Naštěstí se to mění, říká sexuolog Weiss:

 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.