Česko opět zasype sníh. Meteorologové očekávají komplikace v dopravě

Sníh zasype v noci na úterý část republiky. Výstrahu před změnou počasí vydal Český hydrometeorologický ústav. Napadnout by podle meteorologů mělo až deset centimetrů sněhu. Sněžení pak ustane v úterý po poledni.  

Na sněhovou nadílku se mají připravit lidé v Pardubickém (Králíky, Žamberk, Ústí nad Orlicí, Lanškroun, Moravská Třebová, Svitavy, Česká Třebová, Vysoké Mýto, Polička, Hlinsko, Chrudim) a Jihočeském kraji (Tábor, Milevsko, Písek, Strakonice, Vimperk, Prachatice, Český Krumlov, Kaplice, Trhové Sviny, Vodňany, Týn nad Vltavou, Soběslav, Jindřichův Hradec, Dačice, Třeboň, České Budějovice), Kraji Vysočina (Pacov, Pelhřimov, Humpolec, Světlá nad Sázavou, Havlíčkův Brod, Chotěboř, Žďár nad Sázavou, Nové Město na Moravě, Bystřice nad Pernštejnem, Jihlava, Telč, Moravské Budějovice, Třebíč, Náměšť nad Oslavou, Velké Meziříčí) a v částech Středočeského (Vlašim, Votice) a Královéhradeckého kraje (Rychnov nad Kněžnou).   

Výstraha platí pro tyto oblasti:

Noční sněžení znepříjemní život hlavně řidičům. ​"Očekávají se komplikace v dopravě, především v zásobování apod. V případě mokrého sněhu dochází ke škodám na stromech a lesním porostu, drátech elektrického vedení a k výpadkům v energetice," varoval ústav.

[chooze:article;value:477745]

Řidiči, kteří se v nejbližších hodinách vydají na cestu do hor, by měli mít po ruce také sněhové řetězy.

Sníh způsobil komplikace v dopravě i na konci listopadu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.