Moderní bydlení

Česko rozdělila sbírka po smrti psychologa Ptáčka. Jste hyeny, pustili se do sebe lidé

[chooze:gallery;value:37272]

​Ze dne na den zůstala rodina se třemi dětmi bez táty a manžela, ale také živitele rodiny. Jejich přátelům a kolegům už se na Doniu podařilo vybrat přes dva miliony korun. Objevily se ale i názory, že by na tuto sbírku lidé peníze posílat neměli.

"Vybírat od lidí na hypotéku světoznámé úspěšné slavné osobnosti, která navíc ukončila život z vlastního rozhodnutí, mi přijde (jako) hyenismus," napsal například na sociální síti X uživatel Unreed.

Podobné názory se objevily i ve facebookových komentářích sbírky. "Mnohokrát pomáhám i já, i když jsem také na vše sama, ale tentokrát si myslím, že paní jistě může jít pracovat a má alespoň dům, který může vyměnit za něco menšího, a splatit hypotéku třeba. Hůř jsou na tom maminky, které mají děti nemocné a pracovat nemohou," vzkázala jedna z komentujících. 

[chooze:article;value:572954]

Další lidé ale naopak označují lidi, kteří sbírku kritizují, za hyeny. "Závidět manželce, že se jí zabil manžel a je sama na tři děti, je opravdu největší dada, co jsem tu viděl za dlouhou dobu," okomentoval příspěvek na X jeden z uživatelů sítě. 

Obhájci sbírky upozorňují také na to, že to, že Ptáčka vídali v televizi, neznamená, že se rodina topila v penězích. Lidé rodině tak přispívají už je proto, co pro ně uznávaný psycholog znamenal.

"Pana profesora jsem si moc vážila. Ráda pomůžu alespoň příspěvkem. Žádná částka se nemůže vyrovnat přínosu pana Ptáčka pro společnost," svěřila se další z uživatelek.

V Česku výrazně stoupl počet sebevražd. Nárůst je hlavně mezi mladými lidmi (9/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.